Tuning

Når du arbejder med store dokumenter med indsatte billeder, oplever du måske at LibreOffice bliver langsom. Du kan ændre indstillingerne for LibreOffices måde at håndtere billeder og andre indsatte objekter.

Problemet er ofte, at LibreOffice ikke reserverer hukommelse nok til de indsatte billeder.

Løsningen er at ændre indstillingerne i Funktioner – Indstillinger – Hukommelse. Feltet Anvend til LibreOffice skal du sætte højere, f.eks. 64 MB, og hvis din PC har mere end 4GB Ram, 128 MB.

Feltet Hukommelse per objekt skal du sætte til f.eks. 8 MB.

Når du er færdig, skal du klikke på OK og genstarte LibreOffice. Fremover vil du sikkert opdage at store LibreOffice dokumenter og dokumenter med mange billeder, fungerer bedre.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.