Stavekontrollere på spansk

Det kan godt lade sig gøre at stavekontrollere på et andet sprog end det OpenOffice.org er installeret med.

Hente ordbogen

Hent den spanske ordbog med dette link: http://extensions.services.openoffice.org/download/3069 . Filen er en såkaldt udvidelse til OpenOffice.org og den skulle gerne selv blive installeret når du har downloadet den. Ellers kan  du downloade den til din computer og installere den inde fra OpenOffice.org med FunktionerUdvidelsesadministration -> [Tilføj...].

Når den spanske ordbog er installeret skal du genstarte OpenOffice.org. Husk også at lukke kvik-starteren i opgavelinjen (nederste højre hjørne i Windows).

Stavekontrollere

Du bruger den spanske ordbog ved at skifte sprog for dokumentet i FunktionerIndstillingerSprogindstillingerSprog.

Vælg sprog

Vælg sprog

Bemærk det lille abc-ikon til venstre for Spansk (Spanien). Kan du ikke se det lille ikon, er ordbogen ikke installeret korrekt.

Du kan også skifte sprog for et enkelt afsnit i bunden af tekstdokumentet, hvor der står ‘Dansk’. Klik og vælg sprog for afsnittet.

Du kan stavekontrollere mens du skriver ved at klikke på ikonet [ABC] med bølget understregning. Du kan stavekontrollere dokumentet fra begydelsen af dokumentet med F7 eller ved at klikke på ikonet [ABC].

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar