Sprog

Stavekontrollen og de øvrige sprogværktøjer vil automatisk foreslå, at teksten kontrolleres med en dansk ordbog. Hvis du ønsker at benytte en anden ordbog, kan du gøre det for hele dokumentet, et afsnit eller et enkelt ord.

Ændring af sprog for dokumentet

Vælg Funktioner – Indstillinger – Sprogindstillinger – Sprog. Under Standardsprog for dokumenter, benyt feltet Vestlig. Sæt kryds i feltet Kun for indeværende dokument.

Vælg sprog i indstillinger

Vælg sprog i indstillinger

I rullelisten med sprog, kan de finde alle sprog, som understøttes af LibreOffice. Det er dog kun et udvalg af disse sprog, som er installeret på din computer. De sprog du kan benytte, er markeret med et lille abc-ikon til venstre for navnet.

Ændring af sprog for afsnit eller ord

Du kan benytte sprogværktøjer for flere forskellige sprog i det samme dokument. Det forudsætter, at teksten i dokumentet er mærket op med, hvilket sprog hvert enkelt afsnit skal stavekontrolleres med. Du kan markere et afsnit, klikke på sprogfeltet i statuslinjen i bunden af skærmbilledet og derfra vælge sprog (for det markerede) eller sprog for afsnittet.

Sprog for afsnit eller et ord

Sprog for afsnit eller et ord

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar