Silent installation af LibreOffice på Windows III

Når du skal installere LibreOffice på mange computere er der et par ting du skal tage stilling til i forhold til valg af sprog i brugergrænsefladen. I mit tidligere indlæg Silent installation af LibreOffice på Windows II løste jeg spørgsmålet om sprog i brugergrænsefladen ved hjælp af en udvidelse, som sætter sproget til standard dansk.

En anden og måske endnu bedre løsning vil være at installere LibreOffice uden andre sprog end dansk.

Det kan dog ikke umiddelbart lade sig gøre uden først at manipulere med msi-filen.

Med programmet Orca er det muligt at danne en ny version af installationsfilen uden andre sprog end dansk. En anden mulighed er at danne en såkaldt transformationsfil, som skal bruges sammen med installationen. Det er en slags tilføjelse til msi-filen som beordrer msi-filen til ikke at installere andre sprog end dansk.

Konkret skal du åbne msi-filen med Orca og derefter ’tilknytte’ transformationsfilen trans_da.mst. Når du er færdig skal du generere en ny transformationsfil med et andet navn.

Orca

Orca

I Property skal alle andre sprog end 1030 sættes til 0.

Installationen med transformationsfilen sker med følgende kommando:

msiexec /qn  /i libreoffice33.msi TRANSFORMS=trans_dansk.mst
  • trans_dansk.mst er den transformationsfil jeg har lavet
  • trans_da.mst er den transformationsfil som normalt styrer den danske version

Vær opmærksom på at transformationsfilen (mst) skal genereres så den passer til installationsfilen (msi). Du skal altså danne en ny mst-fil for den præcise version du installerer.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar