Signere dokumenter med NemID?

Det er muligt at signere dokumenter emd NemID på samme måde som med den ‘gamle’ digitale signatur. Det er dog endnu noget uklart om muligheden er eller vil blive officielt understøttet af DanID/NemID. Foreløbigt er der ingen vejledning til signering af dokumenter på www.nemid.nu. Til gengæld er der en vejlednng i at benytte NemID til sikker e-mail: https://www.nemid.nu/support/sikker_e-mail/ .

Hvis du skal bruge NemID til signering af dokumententer skal du stort set følge vejledningen fra sikker e-mail. Dog med den ene undtagelse at du skal bruge en internet browser til registreringen i stedet for et e-mail program.

Hvis du har en NemID er det nogenlunde let at komme i gang, men du skal selv udføre en række ændringer og registreringer inden du kan bruge det.

Det første du skal gøre er at få udstedt et såkaldt certifikat. Det er en lille softwarekomponent. Hvis du vil bruge NemID til sikker e-mail og signering af dokumenter, skal din e-mail stå i det certifikat, der er tilknyttet NemID. Log ind på Nemid.nu (selvbetjening) og rediger din profil så certifikatet indeholder e-mail og navn.

Certifikatindstillinger

Du behøver ikke at downloade certifikatet endnu. Det kommer vi tilbage til…

Hent hjælpeprogrammet fra nemid.nu

På NemID.nu skal du hente et hjælpeprogram https://www.nemid.nu/support/sikker_e-mail/i_gang_med_sikker_e-mail/ som gør dig i stand til at hente og registrere dit certifikat. På siden er der vejledning til at installere certifikatet til Windows, Mac og Ubuntu Linux.

Registrering af certifikatet

På NemID.nu kan du læse en vejledning i at installere certifikatet i dit e-post program. Hvis du følger samme vejledning i din standardbrowser vil du få certifikatet registreret i dit styresystem.

Certifikatregistrering i browseren

Herefter kan OpenOffice.org bruge den.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar