Oracle og OpenOffice.org

Oracle har offentliggjort sine intentioner om ikke længere at tilbyde OpenOffice.org som kommercielt produkt, men derimod at gøre OpenOffice.org til et fuldstændigt fællesskabsbaseret open source projekt og for ikke længere at tilbyde en kommerciel variant Oracle Open Office (tidl. Star Office).

“Given the breadth of interest in free personal productivity applications and the rapid evolution of personal computing technologies, we believe the OpenOffice.org project would be best managed by an organization focused on serving that broad constituency on a non-commercial basis,”

Det fortæller Edward Screven, Oracle’s Chief Corporate Architect.

“We intend to begin working immediately with community members to further the continued success of Open Office.”

Hvad kommer det til at betyde?

Generelt er det en positiv melding fra firmaet, men Oracle mangler stadig at melde klart ud om frem­tiden for kontorpakken. Den bedste udgang vil være, at Oracle overlader alt til det åbne fællesskab omkring kontorpakken. Så kunne de to communities omkring LibreOffice og OpenOffice.org fusionere og forene kræfterne.

Om det går sådan er for tidligt at sige.

Under alle omstændigheder er The Document Foundation en realitet og LibreOffice er klar til at blive downloaded og installeret. Fællesskabet er større og stærkere end nogen sinde og Oracles beslutning kommer ikke til at betyde det helt store.

OpenOffice.org er død – længe leve LibreOffice!

Spekulationer om at Oracles Cloud Office også gives fri som open source er foreløbigt kun spekulationer. Vi har lov til at drømme, men jeg har ikke set noget der tyder på at det kommer til at gå i den retning.

Pressemeddelelsen fra Oracle (Engelsk) http://www.marketwire.com/press-release/Oracle-Announces-Its-Intention-to-Move-OpenOfficeorg-to-a-Community-Based-Project-NASDAQ-ORCL-1428324.htm
Nyhed i Version2 http://www.version2.dk/artikel/18826
Min kommentar i Version2 http://www.version2.dk/artikel/18843
Nyhed i Computerworld http://www.computerworld.dk/art/115637
Fyldig analyse og forklaring af Ryan Paul på Ars Technica (Engelsk) http://arstechnica.com/open-source/news/2011/04/oracle-gives-up-on-ooo-after-community-forks-the-project.ars
Martin von Haller Grønbæk: Oracle og OpenOffice: Og hvad så? http://www.computerworld.dk/blog/it-advokaten/115699
Oracle’s OpenOffice Move May Be Too Little, Too Late af Katherine Noyes, PCWorld (Engelsk) http://www.pcworld.com/businesscenter/article/225459/
LibreOffice – no going back af Sue Gee http://www.i-programmer.info/news/136-open-source/2329-libreoffice-no-going-back.html

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar