Opgradering på Windows

Der har vist sig en del problemer med at opgradere LibreOffice fra version 3.3 og 3.4 til en højere version. Under installationen vises en fejlbesked, som påstår at Hurtigstart skal afsluttes før installationen kan gennemføres. Det selvom Hurtig­start slet ikke kører.

Problemet har intet med hurtigstart at gøre, men derimod en uhensigtsmæssig måde installations­programmet er lavet. Desværre er fejlen i den version der er installeret, og ikke den version, som du vil opgradere til.

Problemet er, at der ligger nogle filer i programområdet under AppData, som ikke er oprettet af installationen, men af LibreOffice ved første opstart. Installationsprogrammet som efterfølgende skal enten afinstallere eller opgradere, har ikke kendskab til disse filer, og derfor bliver de efterladt. Filerne kan i øvrigt være ‘spærret’ for brugeren, så der skal administratorrettigheder til, for at slette dem.

Løsningen er at afinstallere den eksisterende version af LibreOffice ved hjælp af Windows’ normale procedure.

Efter afinstallation skal du finde %programfiles%\LibreOffice\3\… og slette alle efterladte filer.

Herefter kan du installere den nye version.

Fejlen er beskrevet her: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=32112

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.