OpenStreetmaps har 1 mio. registrerede brugere

Læs også: http://www.microformats.dk/2013/01/06/en-million-mennesker-pa-date-med-verden/

For ganske nyligt offentliggjorde OpenStreetmaps at der nu er 1 mio. registrerede brugere. Det er dog langt fra alle der bidrager lige meget, og faktisk er der en meget stor andel af de registrerede bruger, som har bidraget med meget lidt.

En situation som faktisk er typisk for croud sourcing projekter og open source. OpenStreetmaps og andre organisationer er blevet kritiseret for at offentliggøre statistik af denne type, da tallene jo er helt misvisende. Men er de nu så misvisende? Ikke hvis vi ser tallene i det rette perspektiv. Vi har her at gøre med en typisk 20/80 fordeling

I en virksomhed hvor alle medarbejdere får løn hver måned, er det naturligvis ikke acceptabelt at 20% af medarbejderne udfører 80% af arbejdet. Men i en frivillig organisation, f.eks. OpenStreetmaps eller den lokale fodboldklub er det helt naturligt og ganske almindeligt at arbejdsfordelingen er sådan. I statistikkens verden hedder det power law distribution eller mere populært “Long Tail” http://en.wikipedia.org/wiki/Long_tail

LibreOffice er udsat for samme fænomen http://blog.documentfoundation.org/2012/12/26/tdf-in-2012-a-summary/

I øvrigt et fænomen som har været kendt i århundreder, og som selv de bedst betalte erhversledere interesserer sig for. Se f.eks. denne video fra TED Talk fra 2005, hvor Clay Shirky forklarer “Institutions vs. collaboration”.

Clay Shirky: Institutions vs. collaboration

Det handler i bund og grund om at organisere sig på den bedste måde.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken, Open Source og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.