OpenStreetMap

Google Maps

Google har ændret betingelserne for at benytte Google Maps i kommerciel og professionel sammenhæng. Hidtil har det været gratis og stort set uden begrænsning at bruge denne service.
Begrænsningen Google nu indfører vedrører kun de firmaer der har meget stor trafik, og derved belaster Googles servere mest. Det har nok ikke indflydelse på de fleste, men for visse firmaer kan det give problemer. Et eksempel er DMI som af naturlige årsager er ganske velbesøgt. Det skriver Comon den 4. januar 2012.

I stedet er DMI begyndt at kigge på OpenStreetMap, som tilbyder samme service, omend i lidt dårligere kvalitet.

OpenStreetMap er forholdsvis veldokumenteret, omend informationer kan være lidt vandskelige at finde. Sådan er det ofte med den slags projekter. API’et hedder OpenLayers og dokumentationen kan findes her.

Jeg har tidligere skrevet om brug af KML-filer i f.eks. tekstbehandlingsdokumenter her.

Jeg har eksperimenteret lidt med OpenLayers, og her er et par eksempler:

Maplib

Maplib bruger jeg her til at danne et simpelt kort.


OpenLayers

Her bruger jeg OpenLayers til at danne kortet og indsætte to ikoner. Klik på det røde ikon.


KML

I dette tilfælde bruger jeg også OpenLayers men indlæser data fra en KML-fil. Med KML kan jeg tegne et lag oven på selve kortet, hvor jeg f.eks. kan beskrive vejen til parkeringspladsen.


Brugerdrevet udvikling

OpenStreetMap fungerer næsten som open source. Men da det er data og ikke kode, bruges Creative Commons. Kortene vedligeholdesprimært af frivillige.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar