Open source er ikke gratis

The Document Foundation, organisationen bag LibreOffice, beder om økonomisk hjælp til at stifte en fond. Fondskapitalen skal være mindst 50.000 € – det er kravet i Tyskland, hvor fonden har hjemsted.

Baggrunden for ønsket om en solid fond er, at brugere, frivillige og kommercielle interessenter helst vil have at gøre med en organisation, der har et solidt finansielt fundament. Hvis en større organisation står over for at skulle vælge kontorpakke, så melder tvivlen sig: Tør vi stole på, at de eksisterer om et eller to år? Hvis ikke der er penge i banken, vil de måske tvivle på projektets levedygtighed på længere sigt.

Desuden er der en række opgaver, som ikke alene kan håndteres ved frivilligt arbejde, og der er også nogle kontante omkostninger. The Document Foundation har blandt andet foretaget en række varemærkeregistreringer i Europa og USA og der er indkøbt domæner. Desuden er der behov for advokatbistand i såvel opstarten som undervejs.

Et bidrag til The Document Foundation skal ikke betragtes som en pris for at bruge LibreOffice. LibreOffice er gratis at bruge. Men et bidrag skal betragtes som en anerkendelse af de mange frivillige timer, der bliver brugt rundt omkring i verden.

I Magenta bruger vi LibreOffice, og vi tjener penge på at yde service til vores kunder. Var det ikke for open source software – herunder OpenOffice og LibreOffice – kunne vi ikke løfte de opgaver for vores kunder, som vi gør. Derfor har vi valgt at bidrage til fondskapitalen i The Document Foundation. Også fordi vi mener, at LibreOffice er et sundt og pålideligt projekt.

Skulle man have lyst til at hjælpe The Document Foundation, kan man finde kontakt- og kontooplysninger på adressen: http://challenge.documentfoundation.org/

Dette indlæg blev udgivet i Forretning. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar