Notetagning

Microsoft Office indeholder bl.a. et lille note-tagnings program, der hedder OneNote.

Jeg får til stadighed spørgsmål, om der findes et tilsvarende program i OpenOffice.org.

Svaret er: Nej, det gør der ikke. Der er mulighed for at oprette noter eller kommentarer inde i dokumenterne (Indsæt – Kommentar), men det er altså kommentarer, der tilhører dokumentet.

Der findes dog en række andre programmer, som kan løse problemet. Zim-Wiki og Wikipad er blot et par eksempler. Begge har jeg fundet via osalt.com http://www.osalt.com/onenote .

Selv benytter jeg to forskellige måder at tage noter på.

Freemind

Den første er i forbindelse med møder o.l., hvor jeg skal tage noter og evt. lave et internt referat. Her benytter jeg Freemind, som er et open source mindmapping værktøj. Hvis du ikke kender mindmapping, så kig f.eks. her http://en.wikipedia.org/wiki/Mindmap eller her http://da.wikipedia.org/wiki/Mindmap .

MindMap

MindMap

Med Freemind kan jeg umiddelbart eksportere mit mindmap til OpenOffice-format, hvor jeg får serveret alle overskrifterne fra mit mindmap. Tilsvarende findes der en udvidelse ( http://extensions.services.openoffice.org/en/project/Freemind ) til OpenOffice, hvor du tilsvarende kan eksportere et dokuments overskrifter til et mindmap.

Evernote

Den anden metode er huskesedler, hvor jeg bruger en webtjeneste, der hedder Evernote ( http://www.evernote.com ). Bruger du Windows, kan du også installere et program på computeren. Fordelen for mig er, at jeg kan tilgå de samme noter fra flere computere og fra min mobiltelefon.

Har du andre ideer?

Der er mange andre løsninger på note-problemet. Hvilken bruger du?

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Notetagning

  1. Klaus Bundgård Klaus Bundgård skriver:

    En helt ny mulighed for notetagning er den danskejede tjeneste Mindzoo (http://www.mindzoo.dk). Til forskel fra fx Evernote består Mindzoo af en lang række notesbøger, der alle er skræddersyet til et bestemt emne, fx Opskrifter, Vin, Film, Bøger, Restauranter, Rejser m.m. Mindzoo er 100 % browserbaseret, men kommer senere som iPhone app. Tjenesten er gratis.

Skriv en kommentar