LibreOffice 3.3.1 er frigivet

LibreOffice 3.3.1 bringer nye ikoner for program- og dokumentgenveje samt en del opdateringer til den danske oversættelse. Derudover er der tale om en bug fix version som retter en række større og mindre fejl i den første version 3.3.0.

Writer

Writer

Calc

Calc

Chart

Chart

Draw

Draw

Impress

Impress

Macro

Macro

Math

Math

The Document Foundation hermed sin meget ambitiøse release plan!

The Document Foundation annoncerer LibreOffice 3.3.1, som er den første micro release af den nye uafhængige kontorpakke. Denne frigivelse retter en række problemer fra 3.3.0 som kunne resultere i nedbrud og tab af dokumentet. Rettelserne berører såvel Windows, Linux og MacOS X. LibreOffice 3.3.1 bringer desuden nye farverige ikoner for programmet og dokumenterne samt opdateringer til flere oversættelser, herunder den danske udgave.

“LibreOffice 3.3 var vores første produktionsversion og den feedback vi har fået fra brugerne har været ekstremt positive,” udtaler Thorsten Behrens, en af udviklerne med plads i Styrekomitteen. “Det er lykkedes os at rette en lang række af de fejl der har været årsag til nedbrud – og det på endog meget kort tid, hvilket netop har været vores store ambition. Der forventes at komme endnu en mindre bug fix release inden for en månedstid. Derefter gælder det en større feature release i maj måned.”

LibreOffice 3.3.1 frigives kun en uge efter lancering af fondens anden store udfordring: at rejse fondskapital på 50.000 euro til The Document Foundation i Tyskland. Et website blev sat op til det formål på adressen http://challenge.documentfoundation.org, hvor det fortsat er muligt at give bidrag via PayPal eller bankoverførsel.

Efter blot en uge er der kommet mere end 40,000 euro ind i frivillige bidrag, hvilket bringer The Document Foundation meget tæt på målet. Alle bidrag ud over de 50.000 euro som gives til indsamlingen indtil den lukker den 21. marts, vil indgå i den daglige drift.

The Document Foundation bor her: http://documentfoundation.org, og LibreOffice har dansk hjemsted på http://da.libreoffice.org hvor den nyligt frigivne version også kan hentes.

Information om LibreOffice kan findes på http://da.libreoffice.org (dansk) og http://www.libreoffice.org (engelsk)

Informationer om The Document Foundation er at finde på http://www.documentfoundation.org

Om The Document Foundation

The Document Foundation har en mission om at være med til at styre udviklingen af OOo-fællesskabet hen imod en ny og mere åben, uafhængig organisation i de kommende måneder og år. En uafhængig fond er en bedre afspejling af de værdier som vores udviklere, brugere og støtter samles om, og det vil aktivere et mere effektivt og gennemsigtigt fællesskab. TDF vil beskytte og værne om fortidens investeringer ved at bygge videre på resultaterne fra det første årti. Vi vil forsøge at motivere til bred deltagelse i fællesskabet og koordinere aktiviteter på tværs af fællesskabet.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar