Installation af udvidelser

Der findes en lang række udvidelser til OpenOffice.org og LibreOffice. En udvidelse indeholder som navnet antyder, noget der udvider værdien af programmet. Det kan være programkode, som giver ekstra funktionalitet eller skabeloner og ekstra galleritemaer.

De fleste udvidelser kan hentes her: http://extensions.services.openoffice.org/

Denne side er desværre temmelig ustabil, men jeg forventer at der kommer en alternativ løsning inden for kort tid.

En udvidelse af en fil med endelsen .OXT. Normalt vil LibreOffice automatisk blive aktiveret når du henter filen og du bliver præsenteret for et skærmbillede “Udvidelsesadministration”. I visse tilfælde skal du også acceptere en side med licensbetingelser.

Udvidelsesadministration

Udvidelsesadministration

Når den udvidelse du vil installere fremgår af det hvide område i skærmbilledet er udvidelsen installeret. Herefter skal du genstarte LibreOffice og udvidelsen er aktiveret.

Hvis OXT-filen er blevet hentet ned på computeren, skal den åbnes med LibreOffice. Dobbeltklik på filen (eller højreklik og vælg “Åbn med… LibreOffice) og du bliver ledt igennem skærmbilledet “Udvidelsesadministration”.

Du kan læse hvordan du installerer udvidelser administrativt i dette indlæg.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar