En tilståelsessag

Jeg tilstår:

Jeg er en hacker!

Jeg er stolt af at være hacker, for i min verden er en hacker ikke et negativt begreb – tværtimod. En hacker er ikke en kriminel der forsøger at franare dig hverken penge eller personlige oplysninger. Det hedder vist nok en cracker  http://da.wikipedia.org/wiki/Cracker. En hacker er derimod en programmør, der forsøger at gøre et godt program bedre. Se http://da.wikipedia.org/wiki/Hacker.

Jeg er en hacker!

Hacking af open source programmer er en perfekt måde at lære. Konkret havde jeg besluttet mig for at kigge nærmere på Python som makrosprog i LibreOffice (se mit tidligere indlæg) og jeg begyndte at lede efter gode tutorials o.s.v. Desværre er udbuddet tyndt, og jeg måtte selv stykke informationer sammen fra adskillige kilder.

Den bedste måde er altså at prøve det selv. Jeg begyndte med at lege med syntaksen omkring de helt grundlæggende funktioner men på et tidspunkt havde jeg brug for at prøve det af i virkeligheden. Et rigtigt program. Nogle gange kan jeg selv finde på en lille opgave at løse, men denne gang faldt jeg over et eksisterende program/projekt, som jeg valgte at kaste mig over. Det er en lille overskuelig ting, som viser en realtidsopdateret ordtæller (Word counter) i LibreOffice. https://bitbucket.org/yawaramin/oo.o-live-word-count/ . I løbet af et par timers (indrømmet, det tog det meste af en dag), fik jeg implementeret en grafisk progress bar i brugergrænsefladen.

Word counter

Word counter

Jeg har naturligvis afleveret resultatet tilbage til det oprindelige projekt og jeg håber at det snart bliver muligt at hente den derfra.

Udvidelsen kan ny hentes her: http://blog.magenta-aps.dk/wp-content/uploads/2011/07/WordCount.oxt

Advarsel

Når du hacker open source projekter skal du være opmærksom på, hvilken licens den oprindelige kode er underlagt. Normalt er det ikke noget problem.

Et andet og større problem er at andre finder ud af at du har haft fingrene i koden og der vil ret hurtigt komme spørgsmål om ditten og datten og om du ikke lige kan implementere en ny feature. Jeg bliver nok nødt til at kigge på, at få ‘goal’ gemt i det enkelte dokument. Nå, men det må blive en anden dag.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar