Den hidtil vigtigste version

I februar frigives LibreOffice 4.0. Denne version byder på en lang række nyheder som sædvanligt, men denne gang er der et par detaljer, som specielt professionelle brugere skal lægge mærke til. Detaljer som efter min mening gør denne version til den hidtil vigtigste.

Forbedret OOXML understøttelse

Den overskrift har vi set før, men denne gang er der tale om signifikante forbedringer, hvilket primært kan tilskrives den tyske organisation Open Source Business Alliance, som har finansieret udvikling af fire helt konkrete “problemer” i måden LibreOffice åbner og gemmer docx-filer på. Det kan du læse mere om her: http://www.h-online.com/open/news/item/Improved-OOXML-support-for-LibreOffice-and-OpenOffice-1644571.html

Mærkbar højere hastighed

Det er også en overskrift som har været på nyhedsrullerne tidligere. Men netop det viser, at hastighedsforbedringerne er et projekt, som aldrig stopper. Specielt indlæsning af regneart (ODS og XLSX) går hurtigere, fordi LibreOffice fremover kan drage nytte af gemte beregninger (det betyder at alle formler ikke skal genberegnes hver gang dokumentet åbnes)

Integration med blandt andet CMIS

LibreOffice kan nu hente og gemme dokumenter direkte gennem forskellige protokoller, som WebDAV og CMIS. Specielt CMIS er interessant, fordi det er den protokol, som benyttets af blandt andet dokumentsystemerne Sharepoint og Alfresco. Dermed kommer vi et skridt nærmere løsning af problemet med at Sharepoint forudsætter Microsoft Office. Dette problem er blandt andet omtalt her: http://www.version2.dk/artikel/sharepoint-tvinger-kommune-til-beholde-ms-office-49470 Her kan du se en lille demonstration af CMIS integrationen:

Alt i alt er der tale om forbedringer, der løfter LibreOffice et niveau højere op, hvilket også forklarer versionsspringet fra 3.6 til 4.0. Du kan se en liste over de vigtigste ændringer her: https://da.libreoffice.org/om-libreoffice/features/

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.