Administration af LibreOffice

Professionel brug af LibreOffice forudsætter mulighed for centralt at styre og kontrollere installationen på den enkelte pc. Jeg har tidligere skrevet om administrativ installation.

På mange arbejdspladser er det efterhånden gennemført at der ikke må (eller kan) være data på pc’ens harddisk, Det er ikke ualmindeligt at alle dokumenter o.s.v. skal placeres på et netværksdrev. Det er der mange årsager til, og den mest oplagte årsag er naturligvis back-up, men det giver også mulighed for at udskifte en fysisk pc eller harddisk uden at det får konsekvenser for brugeren.

LibreOffice gemmer en del oplysninger på harddisken under ..\[brugernavnet]\Application Data \LibreOffice\3\user\… . Blandt andet gemmes brugerens egne indstillinger, autotekster og brugerordbøger her. Det er ikke alle disse indstillinger som kan “omdirigeres” i indstillingerne under Funktioner – Indstillinger – Stier, men det er muligt at omdirigere hele brugerkataloget til f.eks. et personligt netværksdrev.

Det skal gøres ved at ændre filen “Bootstrap.ini” (på Linux “bootstraprc”) som ligger i programbiblioteket (f.eks. C:\Programmer\LibreOffice\program\bootstrap.ini”). Filen er en tekstfil, som f.eks. kan se sådan ud:

[Bootstrap]
BaseInstallation=${OOO_BASE_DIR}
InstallMode=<installmode>
ProductKey=LibreOffice 3.3
UserInstallation=$SYSUSERCONFIG/.libreoffice/3
[ErrorReport]
ErrorReportPort=80
ErrorReportServer=

Linjen “UserInstallation=$SYSUSERCONFIG/LibreOffice/3″ kan erstattes med f.eks. “UserInstallation=File:///p:/Application Data/LibreOffice/3″.

Hvis denne ændring sker i forbindelse med førstegangsinstallation er der ingen grund til at gøre mere. Hvis der derimod tidligere har været LibreOffice installeret på pc’en, er det vigtigt også at kopiere brugerbiblioteket fra pc’ens harddisk til den nye destination på netværksdrevet.

Morten Talgård skriver på sin blog ( http://talgaard.blogspot.com/2011/02/libreofficeopenoffice-roaming-profile.html ) at der er problemer med denne metode hvis der bruges Citrix Terminalserver med Roaming profiles, idet der tilsyneladende opstår en fejl; “fatal error. The Application cannot be started. [context="user']Caught Unexpected Exception!“.

Hvis der er andre der har oplevet samme eller tilsvarende problemer vil jeg meget gerne høre om det. Det er nemlig ikke lykkedes mig at komme til bunds i problemet fordi jeg ikke har været i stand til at genskabe det selv.

Om leif

Leif Lodahl Leif er certificeret PRINCE2 projektleder og har mange års erfaring inden for dette felt. Desuden er det Leif, der styrer aktiviteterne omkring LibreOffice (tidligere OpenOffice.org), og det er her Leif er på hjemmebane. På dette felt har Leif erfaring med både rådgivning, konsulentarbejde og undervisning. Leif Lodahl er manden, der står i spidsen for Libreoffice i Danmark, og han er en hyppig deltager i debatten omkring LibreOffice og open source.
Dette indlæg blev udgivet i Kontorblokken og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar